Σχετικά με μας

Πριν από λίγα χρόνια συναντηθήκαμε…

Η αγάπη μας για τη ζωή, για τη φύση και για την ομορφιά, μας ένωσαν. Οι γνώσεις που πήραμε από τις σπουδές μας και τη μελέτη στα βότανα, στα αιθέρια έλαια και στην παραδοσιακή – φυσική θεραπευτική μεταμορφώθηκαν σε συνταγές. Αυτός είναι ο θησαυρός μας που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και το ΒΑΛΣΑΜΟ, το εργαστήριό μας είναι το όνειρό μας που πραγματοποιήθηκε (2004).

   

Ανακατεύουμε τις κηραλοιφές μας και η ευωδία ξεχειλίζει. Τι μαγική κατάσταση… Μια μοσχομυριστή κρέμα που σε κάνει να ονειρεύεσαι, να ομορφαίνεις, να θεραπεύεσαι!

 

Με σεβασμό στα φυτά και στη φύση, στους ρυθμούς του ήλιου και της σελήνης, συλλέγουμε βότανα, παρασκευάζουμε ανθόνερα, αιθέρια έλαια, φυτικά λάδια και βοτανικά βάμματα που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας. Φτιάχνουμε σαπούνια με πλούσια αρώματα, φυτικά καλλυντικά και θεραπευτικά σκευάσματα.

 

Στο χώρο μας στη Χαλκίδα, που στεγάζεται στο «παλιό μακαρονάδικο», ένα ιστορικό, παραδοσιακό, πέτρινο κτίριο του 1917, διοργανώνουμε σεμινάρια για τα αιθέρια έλαια, τα βότανα, τις αλοιφές, τις κρέμες, τις παραδοσιακές βεντούζες και σεμινάρια αναγνώρισης βοτάνων στα βουνά της Εύβοιας.

 

Το εργαστήριό μας είναι πάντα ανοιχτό για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και την αγάπη μας.

 

 

 

Ωρίωνος 31, Χαλκίδα

Τηλ.: 2221086374

 

Μαρία Σκαρλή

 

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα. Φοίτησα στο ΤΕΙ ζωικής παραγωγής στη Φλώρινα. Παρακολούθησα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής  Κινέζικης  Ιατρικής τα μαθήματα της αρωματοθεραπείας και του creative healing από την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου. Δίπλα στην Έλενα Σωμαρακάκη (Αρογαλίδα) στην Κρήτη, συνέχισα τη μελέτη μου πάνω στις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις παρασκευές αλλά και τη σωστή συλλογή, με τους ρυθμούς της Σελήνης, των ελληνικών άγριων βοτάνων. Είχα επίσης την τιμή να γνωρίσω και να μαθητεύσω κοντά στη Μπριγκίτε Ρουθ στη Λευκάδα.

   Μέσα από τη σύνθεση των σπουδών αυτών και τις προσωπικές εμπειρίες που απέκτησα από την επαφή μου με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα στον τομέα της υγείας, εστιάζομαι στη φυσική θεραπευτική και τη μετάδοσή της.

     Σήμερα ζω στην Εύβοια με τα τρία μου παιδιά. Παραδίδω μαθήματα και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και με τη συνεργάτιδα μου, Ελευθερία Πασχαλίδη, συλλέγουμε βότανα, παρασκευάζουμε σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, βάμματα, λάδια βοτάνων και θεραπευτικά σκευάσματα στο εργαστήριό μας το ΒΑΛΣΑΜΟ

 

Ελευθερία Πασχαλίδη

 

   Γεννήθηκα και ζω στη Χαλκίδα με τα δυο μου παιδιά. Παρακολούθησα μαθήματα βοτάνων, βοτανοθεραπείας και γεμμοθεραπείας στο Natural Health Science και σεμινάρια καλλυντικών, ειδικών θεραπειών προσώπου, μαλλιών και προσωπικής υγιεινής, φυσικού μακιγιάζ και σαπωνοποιίας.

   Παρακολούθησα το διετή κύκλο σεμιναρίων της Μαρίας Σκαρλή που σήμερα είναι συνεργάτιδά μου και μαζί συλλέγουμε βότανα, παρασκευάζουμε σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, βάμματα, λάδια βοτάνων και θεραπευτικά σκευάσματα στο εργαστήριό μας το ΒΑΛΣΑΜΟ.